Sposób przygotowania

Składniki:

1 jajko
90 g miękkiego masła
60 g brązowego cukru
20 g wiórków kokosowych
25 g otrębów
120 g mąki razowej
75 g mąki pszennej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
100 g gorzkiej czekolady, roztopionej

Przygotowanie:

Masło i cukier utrzeć na gładką masę. Dodać jajko i dalej ubijać, aż składniki się połączą. Do masy wsypać wiórki, otręby, mąkę pszenną i razową, sodę i proszek. Zmiksować do połączenia składników. Z ciasta, które będzie miało zwartą konsystencję, formować rękami nieduże kulki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczać widelcem. Piec w temperaturze 180ºC, około 12 minut, aż lekko brązowieją. Wystudzić na kratce, a następnie zanurzać w rozpuszczonej na parze wodnej czekoladzie. Poczekać, aż czekolada zastygnie.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    jak razowe to chyba zdrowe?
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    zdrowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !