Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z bułeczką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 lyzki bulki tartej
1/2 kostki masła

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z bułeczką

Kalafiora umyć, na 20 min namoczyć w wodzie zakwaszonej octem. Włożyć do wrzącej wody i ugotować w osolonej i lekko ocukrzonej wodzie.Na patelni rozgrzać (nie przypalić)masło,dodać bułkę tartą i przesmażyć na złoto. Kalafiora dokładnie osączyć i polać bułką tartą.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 15:50
Danie na czasie.
Henryka2 24.02.2015 16:58
No właśnie czego?!
Aleksandra22
Aleksandra22 02.03.2012 15:01
Zdjęcie wygląda obrzydliwie, ale czego się tu spodziewać...
caroline1983 20.06.2011 21:33
Też taki lubie, a teraz jest okazja żeby najeść sie go do syta :)
Henryka2 14.05.2011 23:02
Grażyna, masz rację.W smaku się tego zakwaszenia nie odczuwa. A kalafior jest czysty!
Grazyna0211 14.05.2011 13:45
Wszyscy piszą że nie dodają octu,kalafiora zanurza się w zakwaszonej wodzie,żeby pozbyć się mszyc lub innych robaczków które mogą się znajdować w warzywie a nie z powodu walorów smakowych,ja też tak robię.
evita0007 04.04.2011 16:17
mmm coś pysznego,tylko ja octu nie dodaję :)
wedith1 13.01.2011 08:14
Mmmmmmmmmm! Nic dodać nic ująć:)
Martysia 16.11.2010 19:10
Pycha, ja robię bez octu
SmacznaPyza 12.11.2010 21:19
będzie jutro :-)))
jarek4 12.11.2010 13:10
pycha
Ewa104 07.11.2010 11:14
Uwielbiam taki kalafior.
ewasylwia 23.10.2010 15:56
zawsze robię z buł;eczką
aranka 12.10.2010 09:16
pycha,ale niedodaje octu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak