Sposób przygotowania

Kalafiora umyć, na 20 min namoczyć w wodzie zakwaszonej octem. Włożyć do wrzącej wody i ugotować w osolonej i lekko ocukrzonej wodzie.Na patelni rozgrzać (nie przypalić)masło,dodać bułkę tartą i przesmażyć na złoto. Kalafiora dokładnie osączyć i polać bułką tartą.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    pycha,ale niedodaje octu!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zawsze robię z buł;eczką
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam taki kalafior.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    będzie jutro :-)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Pycha, ja robię bez octu
  • 2
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mmmmmmmmmm! Nic dodać nic ująć:)
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    mmm coś pysznego,tylko ja octu nie dodaję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    Wszyscy piszą że nie dodają octu,kalafiora zanurza się w zakwaszonej wodzie,żeby pozbyć się mszyc lub innych robaczków które mogą się znajdować w warzywie a nie z powodu walorów smakowych,ja też tak robię.
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Grażyna, masz rację.W smaku się tego zakwaszenia nie odczuwa. A kalafior jest czysty!
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Też taki lubie, a teraz jest okazja żeby najeść sie go do syta :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Zdjęcie wygląda obrzydliwie, ale czego się tu spodziewać...
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    No właśnie czego?!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Danie na czasie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !