Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier ogórkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe
przyprawa do kiszonych ogórków
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier ogórkowy

Ogórki umyć i zetrzec na grubej tarce jarzynowej. Na kazdy litr tartych ogórków dodać 1 łyzke soli i 1 łyzke przyprawy do kiszenia ogórków. Wszystko dokładnie wymieszac i rozłozyć do słoików, zamknac i odstawić na 1-2 tygodnie żeby się ukisiło. Pasteryzowac 10-15 minut i przechowywac w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 16.07.2012 20:20
super!
manaika 16.07.2012 20:20
super!
olkaaa 01.02.2012 15:25
super pomysł
ben-ka 23.01.2012 20:53
Nigdy nie robiłam takich ogórków ale warto zrobić i mieć gotowce na zupkę.
jogobella231
jogobella231 20.12.2011 12:44
muszę wypróbować
aacaac 13.04.2011 08:33
ciekawe
anemon 13.04.2011 07:31
Ja kiszę ogórki w całości, następnie ścieram na tarce i pasteryzuję. Trochę inna matoda, ale efekt ten sam w postaci pysznej zupy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak