Sposób przygotowania

Ogórki umyć i zetrzec na grubej tarce jarzynowej. Na kazdy litr tartych ogórków dodać 1 łyzke soli i 1 łyzke przyprawy do kiszenia ogórków. Wszystko dokładnie wymieszac i rozłozyć do słoików, zamknac i odstawić na 1-2 tygodnie żeby się ukisiło. Pasteryzowac 10-15 minut i przechowywac w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja kiszę ogórki w całości, następnie ścieram na tarce i pasteryzuję. Trochę inna matoda, ale efekt ten sam w postaci pysznej zupy.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nigdy nie robiłam takich ogórków ale warto zrobić i mieć gotowce na zupkę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !