Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapelusze rydzów 3/4 kg
ocet 10 % 1/2 szklanki
woda letnia 1 szklanka
cukier 2 łyżeczki
sól 1/2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 pokruszone
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie mielone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze w occie

Rydzei ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Rozłożyć do słoików. Z pozostałych składników ugotować zalewę i zalać nią grzyby. Słoiki zamknąć i pasteryzować 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 18.11.2014 15:57
Mniam. Gdzie bliżej Szczecina można je znaleźć?
Sarenka 30.11.2011 10:46
W rejonie, w którym mieszkam występują rydze. Znajomi w okresie grzybobrania chwalą się, że je znaleźli ... a mi szczena opada, bo też bym chciała ;)
anemon 27.04.2011 06:38
Twoje rydze wygladają bardzo apetycznie.
pioge7 19.11.2010 17:02
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak