Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dama nad brzegiem Atlantyku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1/2 łyżeczki musztardy ,2 łyżki drobno posiekanej wędzonki surowej ( ja użyłam Szynki Szwartzwaldzkiej )
2 łyżki płatków migdałowych,1 drobno usiekana cebulka,2 łyżki soku z cytryny,szczypta pieprzu mielonego,1/4 łyżeczki j soli
filet z morszczuka 3-4 kawałki
czosnek 1 ząbek
masło 4 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dama nad brzegiem Atlantyku

Morszczuk zapiekany z masłem escargot – pyszny .
Rybę osolić , posypać pieprzem , oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron .
Utrzeć masło z pozostałymi składnikami .
Przełożyć rybę do naczynia do zapiekanek . Nałożyć na płaty ryby masło z dodatkami . Wstawić do piekarnika i zapiekać 10 minut.

Podawać rybę z ziemniakami z wody ułożoną na fasolce szparagowej – polaną masłem które ściekło z ryby przy zapiekaniu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 14.01.2012 15:20
ciekawe jak ŚMAKUJE
Agnieszka/picola 30.05.2011 17:20
nazwa świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak