Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z tuńczyka z zielonym ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
ryż biały 150 gram
majonez do smaku
sól i pieprz do smaku
groszek konserwowy 1 puszka
ogórek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z tuńczyka z zielonym ogórkiem

Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Chłodny mieszamy z tuńczykiem, pokrojonym w kostkę ogórkiem, groszkiem i majonezem. Doprawiamy do smaku i po wierzchu posypujemy suszoną bazylią.

Zielony ogórek nadaje sałatce orzeźwiający charakter, jednak zimą lepiej zstąpić go ogórkiem konserwowym.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak