Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zielonego groszku z serami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 łyżka masła ,½ litra rosołu drobiowego,2 łyżki usiekanego zielonego koperku
mąka 1,5 łyżki
żółtko jajek 1 szt
ser cheddar 4 łyżki (starty)
śmietana kremówka 1/2 szklanki
groszek konserwowy 1 puszka
ser feta 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonego groszku z serami :

Odłożyć 2 łyżki groszku . Resztę gotować w rosole przez 10 minut .Dodać śmietankę i Fetę .Zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito . Doprawić do smaku solą i pieprzem .Zagęścić rozrobiona w zimnej wodzie mąką .Zagotować . Rozrobić w odrobinie zupy żółtko i dodać do zupy – zamieszać .Wrzucić cały groszek. Podawać posypaną pokrojonym koperkiem z groszkiem ptysiowym . Na wierzch posypać utartym serem Chedar .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 10.05.2011 20:51
też lubię tą zupę
Joanna108
Joanna108 07.02.2011 21:02
pyszna !!!
wedith1 08.10.2010 08:39
Lubię takie zupki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak