Sposób przygotowania

Obraną marchew, pietruszkę , seler i por zalać wodą . Włożyć kurczaka , liść laurowy, ziele angielskie .Osolić . Gotować godzinę. Wyjąć mięso i warzywa . Marchew pokroić w plasterki i dodać do garnka razem z mięsem z kurczaka rozdrobnionym ( oczyścić ze skórek , chrząstek i kostek ) i oczyszczonym czosnkiem . Odsączyć z zalewy fasolkę szparagową i groszek . Wrzucić do garnka . Zupę fasolowa rozmieszać z zimną woda .Wlać do wywaru . Gotować 15 minut .Doprawić do smaku .
Dobrze smakuje jak doda się już na talerzu łyżkę kwaśnej śmietany - ale nie jest to konieczne .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    moniczka1

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda przepysznie:)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !