Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć,odsączyć,obrać z błon i tłuszczu.Do wątróbki wsypać mąkę i wymieszać.Cebulę pokroić w pół krążki.Jabłko obrać ze skórki i gniazda nasiennego.Jabłko pokroić na ósemki i później na plasterki.Pokrojone jabłko oprószyć solą,pieprzem,cukrem.majerankiem i wymieszać.Na patelni rozgrzać olej,włożyć wątróbkę,ziele angielskie i liść laurowy.Wątróbkę obsmażyć,odwrócić na drugą stronę,dodać cebulę,jabłka i smażyć razem,aż wątróbka będzie gotowa.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    mm uwielbiam wątróbkę, pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    z jabłkiem nie robiłam-zapowiada się smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !