Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARYNOWANE GRZYBY

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby 1 KOSZYK
cebula 2 SZT
pieprz ziarnisty 10 SZT
ziele angielskie 10 LISTKÓW
cukier 2 ŁYŻKI
sól 1 ŁYŻKA

Przepis i sposób przygotowania na: MARYNOWANE GRZYBY

Grzyby obrać i obgotować w wodzie z dodatkiem cukru, soli, pieprzu, ziela angielskiego i pokrojonej w plastry cebuli przez 20 minut, poczym odsączyć na durszlaku i włożyć do słoików napełniając nie więcej niż 3/4. Następnie zagotować wodę z octem (proprrcja 2,5:1) z takimi sami dodatkami jak poprzednio. Słoiki z grzybami uzupełnić zagotowanym wywarem, zamieszać, zakręcić i postawić do góry dnem. Pasteryzować przez całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 24.05.2011 10:55
smaczne
krzyniu1984 30.09.2010 09:15
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak