Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z suszonymi śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 1 szt
wrzątek
suszone śliwki kalifornijskie 250 gram
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z suszonymi śliwkami

Z maki, jaja, soli i odrobiny gorącej wody wyrabiamy ciasto. Na stolnicy poruszonej mąką cienko rozwałkowujemy ciasto i wycinamy w nim szklanką koła, które nadziewamy farszem czyli sparzonymi drobno pokrojonymi suszonymi śliwkami. lepimy uszka i wrzucamy je na wrzątek z 1 łyżką oliwy. Gotujemy aż nie wypłyną na wierzch.

Podajemy z czerwonym barszczem lub śmietaną i cukrem jako deser:)

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak