Sposób przygotowania

Udka oczyścić zdjąć skórkę i obsmażyć z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Posypać kucharkiem podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 10- 15 min.
Cebulkę pokroić w kostkę i przyrumienić razem z posiekanym ząbkiem czosnku, dodać obgotowany lub rozmrożony szpinak i przysmażyć przez ok 10 min. dodać sól i pieprz do smaku.
Śmietanę zmiksować z serem z dodatkiem przyprawy tzatziki i jednego ząbka czosnku ..
Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć podduszone udka, przykryć je szpinakiem, wygładzić i oblać sosem serowym. wierzch posypać posiekanymi migdałami. i zapiec .. ok 30-40 min w temp 200 st. Podawać z frytkami i ogórkiem kiszonym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Bardzo ciekawy ten przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Bardzo ciekawy ten przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    wygląda rewelacyjnie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !