Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki marynowane aromatyczne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 10 % 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
Goździki całe Prymat
woda 4 szklanki
maślaki 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki marynowane aromatyczne

Do wody dodajemy cukier, ocet, liść i ziele ang i całość zagotowujemy. Grzybki czyścimy, myjemy i gotujemy ok 10 min do momentu, gdy będą miękkie. Następnie gorące grzyby przekładamy do słoików i zalewamy gorącą zalewą. Do każdego słoiczka dodajemy po 1 goździku. Zakręcamy i odstawiamy w cieple miejsce. Nie trzeba pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 11.11.2011 11:09
pyszne;)
ewaa 28.09.2011 21:28
Smaczne
Jolanta_P-S 17.07.2011 15:25
mam jedno miejsce maslakowe, muszę zrobić w tym roku
Mirka-Ludomila 14.07.2011 08:45
pyszne
edyta44 01.07.2011 15:32
smaczne
Grażyna13 15.06.2011 19:35
uwielbiam :)
caroline1983 10.06.2011 20:45
Też sobie w ubiegłym roku zrobiłam kilka słoików. Sa pyszne :)
aleksa123 16.05.2011 07:40
Smaczne
Monika193
Monika193 07.04.2011 09:01
pyszności tutaj masz
Motorek 18.03.2011 10:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak