Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos chrzanowy z aronią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chran 20 dag.
sok z cytryny
mrożonej aronii luc drzemu z aroni 25 dag.
skórki z starej pomarańczy 1 łyżeczka
sok z 1 pomarańczy
gruboziarnisty musztardy 2 łyżki
sól
cukier
wino czerwone 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: sos chrzanowy z aronią

Korzeń chrzanu umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych otworach. Skropić z sokiem z cytryny i odstawić pod przykryciem.Aronię lekko rozmrozi, opłukać i rozgotować, dodając 2 łyżki wody. Prze3trzeć przez sitko i wymieszać z chrzanem, skórką i sokiem z pomarańczy oraz musztardą. Wlać wino, doprawić sos do smaku solą , cukrem oraz imbirem lub cynamonem. Jest to oryginalny dodatek do ciemnych mięs i pasztetu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 13.08.2011 14:03
super przepis
matii6 02.02.2011 16:44
pomysłowe
alaaa 11.11.2010 15:39
interesujący przepis..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak