Sposób przygotowania

Korzeń chrzanu umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych otworach. Skropić z sokiem z cytryny i odstawić pod przykryciem.Aronię lekko rozmrozi, opłukać i rozgotować, dodając 2 łyżki wody. Prze3trzeć przez sitko i wymieszać z chrzanem, skórką i sokiem z pomarańczy oraz musztardą. Wlać wino, doprawić sos do smaku solą , cukrem oraz imbirem lub cynamonem. Jest to oryginalny dodatek do ciemnych mięs i pasztetu

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    interesujący przepis..
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !