Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bieszczadzki barszcz czerwony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 4 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
mąka 1,5 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
bulion warzywny 2 l
ogórki 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bieszczadzki barszcz czerwony

Buraczki gotujemy w łupinach. Kiedy będą miękkie obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę i gotujemy. Buraczki i ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Całość gotujemy. Kiedy warzywa będą miękkie zaprawiamy barszcz mąką i śmietaną. Doprawiamy do smaku, podajemy z jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak