Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i mandarynki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1/2 kapusty pekińskiej 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i mandarynki

Składniki:

1/2 kapusty pekińskiej
1/2 papryki
mała cebula czerwona
1/2 mandarynki
koperek
zielona pietruszka
2 łyżki majonezu
100 ml jogurtu naturalnego
sól, cukier, pieprz, sok z cytryny - do smaku
Kapustę siekamy drobno, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Kawałki mandarynki kroimy na pół. Wszystkie składniki wkładamy do miski. Majonez mieszamy z jogurtem, ziołami i przyprawami do smaku. Dodajemy do warzyw. Mieszamy i odstawiamy, żeby składniki się przegryzły

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta639 17.09.2010 21:14
Polecam
MAŁGORZATA108 24.07.2010 21:36
Pożywna i lekka.
Natalia/tubisiek 11.06.2010 08:49
musi być smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak