Sposób przygotowania

Tuńczyka odsączyć dokładnie z oleju i rozkruszyć na kawałki. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na złoto ja łyżce oleju. Dodać do niej pokrojone w paseczki papryki . Smażyć chwilę aż papryka zmięknie ( 2 minuty ) .Wymieszać delikatnie w miseczce z tuńczykiem , posolić i popieprzyć do smaku .Rozmrożone ciasto francuskie przekroić na 3 części . Na blachę wyłożona papierem do pieczenia położyć dwa kawałki ciasta .Z trzeciej części zrobić brzegi wokół ciasta .Wyłożyć tuńczyka z cebulą i papryką . Z pozostałego ciasta zrobić kratkę na tuńczyku. Posmarować ciasto roztrzepanym żółtkiem . Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 35 minut aż ciasto zrobi się złote. Podawać na ciepło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    bardzo efektowny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    Super pomysł! szybkie danie! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    fajne
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    fajne
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    OOOOOOOOOOOOOOOOOO

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !