Sposób przygotowania

Taki najprostszy smalec . Jak się ma przez przypadek nadmiar słoniny i coś z nią trzeba zrobić .
słoninę i kiełbasę zmielić ( osobno ). Słoninę topić w garnku na małym gazie często mieszając . Gdy stopi się na skwarki dodać zmieloną kiełbasę . Smażyć . Czosnek rozetrzeć z solą na miazgę . Do smalcu dodać czosnek , Pieprz mielony , Vegeta , majeranek . Wymieszać . Spróbować i jeśli trzeba doprawić . przelać do słoiczków lub kamionek .

Można dodać podsmażoną na złoto cebulkę .

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    i do tego kiszony ogóreczek - pycha
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam domowy smalczyk!
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ulubione smarowidło do chleba mojego meża i przez to często muszę je robic ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszniutki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !