Sposób przygotowania

Nie jest to danie z cyklu ,,dla gości „ .Ale w domowym zaciszu wszyscy ci którzy lubią fondue z przyjemnością je zjedzą .
Na serze żółtym położyć Camembert , owinąć je plasterkiem wędzonki .Na małej patelence rozgrzać masło .Obsmażać sery w wędzonce z jednej strony ( pól minuty ) na małym gazie , delikatnie przewrócić łopatką do mięs na drugą stronę i znów obsmażyć ( pół minuty ). Zostawić chwilę na patelni by ser zestalił się na tyle by można było zdjąć poszczególne kawałki z patelni i przełożyć na talerzyk .Posypać mielonym pieprzem .
Cały problem polega na uchwyceniu momentu kiedy sery już miękną pod wpływem temperatury , a jeszcze nie rozpłynęły się zupełnie .
Ja jem je z tostem .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetycznie wyglądają. Na pewno też takie przyrządzę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne, muszę sprobowac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !