Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sery smażone w wędzonce :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

4 słupki sera żółtego ostrego ( np. Chedar ),1 łyżka masła,pieprz mielony
camembert 4 słupki
wędzonka 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Sery smażone w wędzonce :

Nie jest to danie z cyklu ,,dla gości „ .Ale w domowym zaciszu wszyscy ci którzy lubią fondue z przyjemnością je zjedzą .
Na serze żółtym położyć Camembert , owinąć je plasterkiem wędzonki .Na małej patelence rozgrzać masło .Obsmażać sery w wędzonce z jednej strony ( pól minuty ) na małym gazie , delikatnie przewrócić łopatką do mięs na drugą stronę i znów obsmażyć ( pół minuty ). Zostawić chwilę na patelni by ser zestalił się na tyle by można było zdjąć poszczególne kawałki z patelni i przełożyć na talerzyk .Posypać mielonym pieprzem .
Cały problem polega na uchwyceniu momentu kiedy sery już miękną pod wpływem temperatury , a jeszcze nie rozpłynęły się zupełnie .
Ja jem je z tostem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.05.2012 09:18
fajne, muszę sprobowac
IlonaAlbertos 30.04.2011 13:00
Bardzo apetycznie wyglądają. Na pewno też takie przyrządzę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak