Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowe prawie fondue :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parmezan starty 2 dag
ser fromage 1/2 opakowania
śmietana kremówka 1/3 szklanki
pieczarki 3 szt
masło 1 łyżka
słonecznik łuskany 2 łyżki
pestki dyni 2 łyżki
pomidorki koktajlowe 4-5 szt
ogórek 10 plastrów
pieczywo tostowe 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe prawie fondue :

Fantazja na temat fondue. Bardzo smaczne, szybkie, proste. Doskonałe z różnymi dodatkami.
Pokroić drobno pieczarki . Usmażyć na rumiano na maśle . Na patelnie wlać śmietankę .Włożyć serek fromage i wsypać parmezan. Ogrzewać aż sery się rozpuszcza i połączą ze śmietanka na gładka masę . Wsypać słonecznik i pestki dyni. Doprawić pieprzem . Wlać gorące do miseczki. Obok ułożyć tosty, przekrojone na pół pomidorki i plastry ogórka . Jeść maczając w serze poszczególne składniki .

Można maczać w serze inne składniki : seler naciowy, rzodkiewki itp.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak