Sposób przygotowania

Przepis jeszcze mojej prababci:
Najpier z żółtek i cukru (może byc więcej niż w przepisie, ma być słodkie) robimy kogel-mogel, ucieramy aż do białosci. W rondelku zagotowujemy mleko odlewając 1 szklankę zimnego mleka.
Nastepnie utarte żółtko zalewamy zimnym mlekiem i wlewamy do gotującego sie mleka w rondlu. zagotowujemy wszystko jeszcze raz.
Zupa nic - uwielbiana sama w sobie, może być też dodatkiem do kisieli i kawy.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lepsza zupa nic niż ... nic
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    o jej to nie dla mnie jak nic nie ma
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    a skąd ten czerwony kolor?
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    Zupa nic to białe mleczko do kisielu a w miseczce czerwony jest kisiel :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !