Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 litra
ziemniaki 2 szt
marchew 2 szt
cebula
sól
biała fasola 340 gram
fasolka szparagowa 225 gram
cukinie 2 szt
pomidory z puszki 400 gram
makaron 115 gram
ząbek czosnku 3 szt
pietruszka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: zupa warzywna

Warzywa pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru. Doprawić solą i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu aż ziemniaki będą miękkie. Dodać fasolę białą i szparagową, cukinie, pomidory wraz z sokiem. Wsypać makaron, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 10minut, mieszając czasami. Gotować do czasu, aż makaron będzie miękki a następnie zdjąć z ognia. Przyprawić i udekorować świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak