Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki kawowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 14 dag
cukier puder 16 dag
żółtka ugotowane 3 szt
Napar z kawy
marmolada 12 dag
białko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki kawowe

Lukier: Posiekać masło z mąką, dodać potarte przez sito żółtka i cukier. Zarobić ciasto i oziębić. Cienko rozwałkować i pokroić w paski. Upiec w piekarniku na złoty kolor.Po upieczeniu posmarować marmoladą, nałożyć grubo piankę i obsuszyć w piekarniku.

Pianka: kawę z cukrem ugotować na gęsty syrop do nitki.Białka ubić na sztywną pianę, dosypywać po łyżeczce cukru pudru, a następnie dodawać pianę do syropu kawowego dokładnie mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak