Sposób przygotowania

Drożdże utrzeć z masłem,rozpuścić w letnim mleku,dodac sól.Połączyć wszystkie składniki[mąkę, żółtka,jabłka]zrobić ciasto takiej gęstości jak na pierogi,formować podłużne wałki,ciąć ukośnie .Gotować na parze lub piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.Podawać z ubitą pianą z białek z wanilią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne jabłkowe kluseczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pomysł bardzo ciekawy.
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowity pomysł
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    fajne na kolacyjkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !