Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2 szt
drożdże 2 dag
masło 1 łyżeczka
mleko 0,5 szklanki
sól do smaku
cukier wanilowy 15 g
jabłka 0,5 starte

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z jabłkami

Drożdże utrzeć z masłem,rozpuścić w letnim mleku,dodac sól.Połączyć wszystkie składniki[mąkę, żółtka,jabłka]zrobić ciasto takiej gęstości jak na pierogi,formować podłużne wałki,ciąć ukośnie .Gotować na parze lub piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.Podawać z ubitą pianą z białek z wanilią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 01.10.2013 15:44
fajne na kolacyjkę
Iwusia 20.10.2012 23:20
smakowity pomysł
KasiaK90 30.09.2012 20:24
pyszne
IlonaAlbertos 20.02.2012 11:16
Pomysł bardzo ciekawy.
zuzanna_z 03.02.2012 14:24
ciekawe
olkaaa 03.02.2012 10:22
fajne
Kate131 12.01.2012 09:15
pycha
Ewa111 04.05.2011 12:35
świetne jabłkowe kluseczki
Monika193
Monika193 05.10.2010 12:01
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak