Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki pieczone w cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie (mrożone)
kiełbasa 50 dag (cienko pokrojona)
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: parówki pieczone w cieście francuskim

Ciasto francuskie wyjmujemy z zamrażalnika 2 godziny przed pieczeniem.
Zdejmujemy skórkę z kiełbasy.Zawijamy kiełbasę w ciasto i roztrzepanym jajkiem smarujemy je ze wszystkich stron.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni.Pieczemy około 30 minut, w połowie pieczenia przekręcamy kiełbasę, aby przypiekła się ze wszystkich stron.

Po wyjęciu z piekarnika kroimy na plastry i podajemy z sosem serowym lub keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 13.01.2012 13:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak