Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzybki marynowane 1 słoik
ogórki kwaszone 3 szt
jajko 2 szt
śmietana 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
musztarda 2 lyżki
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Grzyby,ogórki, białka bardzo drobno posiekać,żółtka utrzeć z musztardą,połączyć ze śmietaną.doprawić do smaku solą pieprzem cukrem i sokiem z cytryny,wymieszać.Podawać z wędliną i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 15.10.2010 08:48
lubię sobie jajko albo wędlinkę posmarować takim sosem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak