Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

niebiańskie ptasie mleczko

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty
dżem truskawkowy
śmietana 30% 500 ml
galaretka wiśniowa
galaretka brzoskwiniowa
galaretka truskawkowa
łyżka żelatyny

Przepis i sposób przygotowania na: niebiańskie ptasie mleczko

biszkopty wykładamy na tortownicy lub blaszcze, po czym dokładnie smarujemy dżemem. galaretke o bawie pomaranczowej rozpuszczamy i odstawiamy do stęzenia. Śmietane ubijamy i dzielimy na 2 czesci (jedna troche wieksza) do tej mniejszej połowy dodajemy zelatyne rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody i odrazu wykładamy na posmarowane dzemem biszkopty. Galaretke brzoskwiniowa kroimy w kwadraty i równomiernie posypujemy jasną śmietanke. Drugą częsc śmietany mieszamy z chłodną galaretka wisniowa rozpuszczoną w pół szklance wody, wykładamy na blache. Dekorujemy owocami i zalewamy galaretka truskawkową.


Przepraszam za jakosc zdjecia, jednak lampa błyskowa bardzo odbijala, a innym trybym wychodzilo zdjecie zamazane.. gwarantuje ze ciasto pyszne:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 23.01.2014 21:01
lubie taka:)
sunnymood 26.04.2012 08:14
Rewelacyjne:)
Elżbieta17 05.05.2011 14:29
smakowicie wygląda:)
monisia1977 16.11.2010 07:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak