Sposób przygotowania

biszkopty wykładamy na tortownicy lub blaszcze, po czym dokładnie smarujemy dżemem. galaretke o bawie pomaranczowej rozpuszczamy i odstawiamy do stęzenia. Śmietane ubijamy i dzielimy na 2 czesci (jedna troche wieksza) do tej mniejszej połowy dodajemy zelatyne rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody i odrazu wykładamy na posmarowane dzemem biszkopty. Galaretke brzoskwiniowa kroimy w kwadraty i równomiernie posypujemy jasną śmietanke. Drugą częsc śmietany mieszamy z chłodną galaretka wisniowa rozpuszczoną w pół szklance wody, wykładamy na blache. Dekorujemy owocami i zalewamy galaretka truskawkową.


Przepraszam za jakosc zdjecia, jednak lampa błyskowa bardzo odbijala, a innym trybym wychodzilo zdjecie zamazane.. gwarantuje ze ciasto pyszne:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    smakowicie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    Rewelacyjne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    lubie taka:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !