Sposób przygotowania

jest to bardzo smaczny i aromatyczny boczek. 12 godzin przed pieczeniem nacieramy go rozgniecionym czosnkiem wymieszanym z jedną łyżeczką soli. Przed zawijaniem (na drugi dzien) nacieramy boczek przyprawami (ziolami prowansalskimi, majerankiem, bazylia, jarzynka), zawijamy, wiązemy sznurkiem i w malej miseczce mieszamy ok 3-4 lyzki oleju z pół lyzeczki ostrej i pół łyzeczki slodkiej papryki mielonej. po wymieszaniu nacieramy po wierzchu boczek, na koniec posypujemy kminkiem i pieczemy w foli 1,5h a pół godziny pieczemy bez zadnego \'okrycia\'. gdy mieso jest calkowicie zimne to mozemy zdjać sznurki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię tak przygotowany boczek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Nie ma to jak swojskie mięsko na kanapce! Przynajmniej wiadomo co jest w środku!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !