Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, pokroić w paseczki i obgotować w lekko osolonej wodzie. Mięso pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące, obsmażyć na oleju. Cebulę obrać i posiekać. W rondlu rozgrzać olej i przesmażyć cebulę. Wrzucić osączone grzyby, posypać przyprawą do mięsa wieprzowego i przesmażyć, aż puszczą sok. Wlać 1 litr wody i wrzucić kostki rosołowe. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Zagotować. Do sosu włożyć przygotowane mięso razem z tłuszczem z patelni, Można podsypać trochę mąki dla zagęszczenia. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Często mieszać, bo grzyby lubią przywierać do garnka.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    O takim obiedzie marzę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !