Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIEMNIAKI FASZEROWANE PODGRZYBKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
podgrzybki 30 dkg
papryka 1 szt
cebula 1 szt
masło 6 łyż
sól, pieprz
jajko 1 szt
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: ZIEMNIAKI FASZEROWANE PODGRZYBKAMI

ziemniaki przekroić wzdłoz na wysokości 2,3 z grubszej częsci wydrążyć miąższ. Gdzyby obrać i pokroić razem z cebula i papryką usmażyc na maśle. Wymieszać z jajkiem i wydrążonymi ziemniakami doprawić od smaku i posypac natką. Farszem wypełnic ziemniaki. Zapiekac w naczyniu 40 min. w temp.200C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak