Sposób przygotowania

Drobne, podłużne pomidory przekrawamy wzdłuż i układamy na suszarce do warzyw. Włączamy najpierw na 10 godzin, potem sprawdzamy i odkładamy te, które są ususzone. Pomidory są gotowe, gdy nie są już elastyczne tylko sztywne i kruszą się. Możemy kontynuować suszenie na powietrzu w słoneczny, wietrzny dzień.
Przechowujemy w słoiczkach z dodatkiem ryżu zawiniętego w gazę, który wyciąga wilgoć lub w słoiczkach zalane oliwą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Interesujący pomysł z tym ryżem w gazie ja jak robię to zawsze zalewam oliwą
  • 6
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    wspaniałe! ja zawsze kupuje, a teraz będę robiła sama!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    pychotka! chyba je zrobię bo na targu są jeszcze pomidory w dobrej cenie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja zalewam oliwą z dodatkiem ziół. są wtedy bardzo aromatyczne i przypominają letnie klimaty.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    muszę spróbować w przyszłym roku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniałe!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam je,zwłaszcza w oliwie z ziołami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Sama nie suszę pomidorów ale Ciebie podziwiam za cierpliwość.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    super przekąska
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Super. Sezon pomidorowy przed nami więc pomysł bardzo na czasie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    niestety nie mam suszarki do warzyw :(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !