Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z jesiennymi grzybami w sosie śmietanowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 30dag
sól
pieprz
makaron penne
śmietana 200ml
masło 3 łyzki
cebula
ząbek czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z jesiennymi grzybami w sosie śmietanowym

Podgrzybki oczyścić, umyć, pokroic na kawałki, wlac wode i zagotowac. Cebule pokroic w kostke, czosnek tez drobniutko. Ugotowac a dente makaron. Na patelni rozgrzac masło, odcedzić grzyby, przełozyc na patelnie i usmazyc, dodać cebule i czosnek. Doprawic sola i pieprzem. Smazyc ok 10 minut az grzyby zmiekna. Podlac smietana, zamieszac by powstal aksamitny sos. Dodac makaron. Wymieszac. Posypac natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 21.10.2013 12:06
szybkie i fajne wykorzystanie grzybów
Sarenka 30.12.2010 11:22
I armonatyczne..mniam!
Mala 29.12.2010 16:23
takie grzybki do takiego makaronu to rewelacyjny pomysł
eli_555 17.11.2010 18:45
pychota
PaniMISIOWA 15.10.2010 00:14
uwielbiam!
Jolanta40 30.09.2010 08:02
proste, ale jakie pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak