Sposób przygotowania

Do garnka nalewamy wodę i dodajemy przecier pomidorowy i kostki rosołowe.Gdy się woda zagotuje wsypujemy niecałą szklankę ryżu. Mieszamy często by ryż się nie przykleił do dna garnka. Gdy będzie miękki doprawiamy do smaku łyżką kucharka i pieprzem.Z maki i majonezu i pół szklanki wody robimy zagęszczenie naszej zupy.Mieszamy dokładnie widelcem by majonez się dobrze rozpuścił .Wlewamy do garnka.Gotujemy jeszcze około 10 minut .możemy posypac posiekanym koperkiem lub pietruszką.Smacznego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    śliczna pomidorówka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie tylko syna,moja też ulubiona:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    i moja
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    świetna
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie ma to jak tradycyjna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pomidorowa to również moja ulubiona zupa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam z ryżem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Nie dziwię się, ze ulubiona :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    dawno z ryzem nie robiłam a też taką lubimy
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Dziś też mam rosół ale z makaronem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    mnie by tez smakowała :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !