Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA W SOSIE TATARSKIM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki marynowane 1 słoik
ogórki konserwowe 1 słoik
majonez kilka łyżek stołowych
śmietana 4 pojemników
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA W SOSIE TATARSKIM

Pieczarki i ogórki kroimy w drobną kosteczkę (dosłownie 3mm na 3mm) w stosunku 1:1. Robimy sos dodając do śmietany majonez, musztardę, sok z cytryny, cukier i sól - doprawiamy do smaku tak, żeby nie był zbyt kwaśny i żeby nie było za dużo majonezu. Wrzucamy ogórki i pieczarki i mieszamy. Najlepiej przygotować 1 dzień przed podaniem, żeby zdążył się przegryźć. Gotujemy jajka, studzimy i kroimy na pół, układamy na półmisku i polewamy sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak