Sposób przygotowania

•1/2 główki białej kapusty
•2 marchewki
•1 mała cebulka
•łyżka posiekanego koperku
•1/2 łyżeczki soli
•1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego
•1/4 łyżeczki cukru
•łyżka jogurtu naturalnego i łyżka majonezu
Kapustę drobno poszatkować, posolić i posypać kwaskiem cytrynowym oraz cukrem, wymieszać, odstawić. Na tarce zetrzeć marchewkę, cebulkę posiekać, dodać do kapusty razem z koperkiem. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać do kapusty. Wymieszać, spróbować i ewentualnie doprawić do smaku. Odstawić na 10-15 min, najlepiej w chłodne miejsce w celu \"przegryzienia się\" składników.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    nazwa super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !