Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych grzybów leśnych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeżych grzybów leśnych 500 g
cebula
słoniny 100 g
sól, pieprz
smietana 18%
ziemniaków 6
bulion warzywny 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych grzybów leśnych

W garnku wytapiamy pokrojoną w kosteczkę słoninę, dodajemy posiekaną cebulę a następnie pokrojone w plasterki grzyby, solimy, doprawiamy pieprzem i dusimy przez kilka minut a następnie zalewamy bulionem warzywnym.

Gotujemy kilka minut a następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i znowu gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie.

Na talerzach oprószamy świeżo mielonym pieprzem i dodajemy kleks śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 09.06.2012 16:23
musi pachnieć niesamowicie
rjustysia 26.03.2012 22:45
świetna zupa :) nie mogę doczekać się grzybów :)
Mysiunia 17.09.2011 18:03
piękna i pyszna! :)
eli_555 18.04.2011 23:09
pycha zupka
agnieszka189 08.03.2011 14:50
Koper na masełku są pyszne ale na słonince jeszcze lepsze
Sarenka 06.03.2011 09:45
Oblednie apetyczna.
Koper 06.11.2010 07:34
Wygląda rewelacyjnie, ale ja bym chyba grzyby na masełku podsmażyła
wedith1 02.10.2010 10:41
Smacznie wygląda! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak