Sposób przygotowania

Oliwę podgrzewamy na niewielkiej patelni lub w garnuszku. Wrzucamy pojedyńczo prażynek po prażynku. Ja zawsze robię tak, że jak on już zaczyna \"pęcznieć\" i tworzy się łódeczka, to odwracam go na drugą stronę i dociskam, żeby się wyprostował i cały zanużył w tłuszczu.

Pojedyńczy prażynek robi się 15-20 sekund! Można jeść bez dodatków albo maczając w sosie chili.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    O tym jeszcze nie słyszałam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybka przekąska.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    uwielbiam je
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pierwszy raz jadlam je 30 lat temu w Kolobrzegu ... od tamtej pory uzaleznilam od nich cala rodzine... ;) Wlasnie wczoraj wieczorem je chrupalismy, ale ja je bardziej przypiekam - wole lekko zrumienione.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    http://www.doradcasmaku.pl/przepis/206115/prazynki-krewetkowe.html
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ciekawe !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !