Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z musem bananowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada
laska wanili
jabłko winne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z musem bananowym

SKŁADNIKI: 6 - 8 jabłek, 3 - 4 banany, jajko, 2 łyzki mąki ziemniaczanej, wióry czeoklady, cukier trzcinowy, laska wanilii.

SPOSÓB WYKONANIA: Jabłka przeciąć na dwóch trzecich wysokości i wydrążyć. Surowe jajko utrzeć z bananani, 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i nasionami wanilii. Otwory powstałe po wydrążeniu jabłek wypełnić bananowym musem. Całość zapiec w 140 stopniach C, oprószyć cukrem trzcinowym i podawać posypane wiórami czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 13.02.2012 21:07
bardzo apetyczne
Ewa104 16.07.2011 16:32
Ależ apetyczny i ciekawy deser.I zdrowy, bo owocowy.
Ewa111 17.10.2010 15:00
świetny deser ,taki jesienny
cukiereczek 16.10.2010 08:39
Już czuję smak tego pysznego deseru.
Gonia555 08.10.2010 19:40
Jakie jabłka są najlepsze do tego przepisu?
iwa643 04.10.2010 07:35
fajny przepis
banditka 30.09.2010 20:17
naprawdę apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak