Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 szklanka bulguru, 60 dag mielonej wołowiny, 2 szklanki oleju, 2 posiekane listki bazylii, 1 łyżka pasty pomidorowej, 1/4 szklanki rodzynek, 1 łyżeczka soli, 1 mała czerwona papryka, 1 zielona papryka, czarny pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Bulgur zalać wodą i odstawić na noc. Odcedzić. Posiekać cebulę i paprykę. Wymieszać z mięsem. Doprawić oregano, pieprzem i łyżeczką soli. Wymieszać i podzielić na dwie części. Na rozgrzanej łyżce oliwy przesmażyć połowę mięsa. Dodać dwie łyżki wody i pastę pomidorową. Dusić na średnim ogniu. Przełożyć do miski. Wymieszać surowe mięso, bulgur, rodzynki i przyprawy. Z dwóch łyżek masy formować kulki. Ułozyć na dłoni, spłaszczyć, w środek włozyć łyżeczkę duszonego mięsa. Obtoczyć masą z bulguru, formować kulki. Smażyć w głębokim oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    ciekawy przepis
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    non no fantastyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !