Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w parmezanie podawany ze szparagami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 szt
parmezan starty 150 g
mąka 3-4 łyżki
jajko 1 szt
szparagi 1 pęczek
sól 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w parmezanie podawany ze szparagami

Szparagi obieramy, odcinamy zdrewniałe końce i gotujemy 20 min w wodzie z łyżeczką soli i masła.

Podwójną pierś kurczaka przecinamy na pół (na dwa kotlety), a następnie każdy wzdłuż na dwa cieńsze. Posypujemy przyprawami i przez chwilę wcieramy.

Każdy kotlet obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w startym na drobnych oczkach parmezanie. Smażymy kotleciki na rozgrzanym tłuszczu, aż się ładnie zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 02.09.2012 20:34
super przepis ;)
Iwona56 30.05.2012 09:36
wspaniały
smakowita 15.05.2012 09:26
prawdziwa rozkosz dla podniebienia
rjustysia 12.02.2012 16:17
Wygląda pysznie :)
Anna169Hosz 26.01.2012 13:58
Zjawiskowy!!!
Małgosia6 30.11.2011 16:06
superowy kurczak
goofy9 21.11.2011 16:51
kapitalnie wygląda
alaaa 11.11.2011 18:56
ekstra takie złociutkie
Dorota76 20.08.2011 17:14
super
magdalea 09.06.2011 10:26
super przepis
Karolina92 30.12.2010 22:14
ale nabralam na niego ochoty!!!!
wedith1 19.12.2010 10:27
Mniam! Zjadłabym kawałeczek! :D
EwelinaKR 05.12.2010 00:05
wyśmienite
monisia1977 30.11.2010 08:01
dobre
Islanzadi 17.11.2010 13:23
Wspaniałe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak