Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z żołądkami drobiowymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe
ryż
zielona papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z żołądkami drobiowymi

SKŁADNIKI: 90 dag żołądków drobiowych, 4 szklanki ryżu, woda, 5 łyżek oleju, 4 łyżki pasty pomidorowej, 1/4 szklanki posiekanej zielonej papryki, szczypta oregano, 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku, szczypta czarnego pieprzu, 1/8 szklanki posiekanych oliwek, 1/4 szklanki posiekanego selera, 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka posiekanej kolendry, pół łyżeczki listków tymianku, sól.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować żołądki w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu oraz oregano. Rozgrzać 3 łyżki oleju. Ugotowane i osuszone żołądki obsmażyć. Dodać paprykę, oregano, czosnek, pieprz, oliwki, seler, natkę, kolendrę i tymianek. Gdy warzywa będą podsmażone dodać pastę pomidorową. Wymieszać i zalać 7 szklankami wody. Posolić. Dodać ryż. Gotować aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty. Na koniec wmieszać pozostały olej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak