Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 4 duże bakłażany pokrojone w plasterki, pół szklanki tartego parmezanu, 1 szklanka sosu pomidorowego, 1 łyżki oliwy. Farsz: 90 dag mielonej wołowiny, 1 posiekana mała czerwona cebula, 1 posiekana zielona papryka, 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku, 2 szklanki sosu pomidorowego, szczypta oregano, 1 łyżka soli, szczypta pieprzu.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać składniki farszu. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym wyłożyć warstwę z 1/2 bakłażanów. Wyłożyć warstwę z 1/2 masy mięsnej. Przykryć pozostałymi bakłażanami, następnie resztą mięsa - my wyłożyliśmy połowę bakłażanów, na nie całą masę mięsną, którą następnie przykryliśmy warstwą z pozostałych bakłażanów. Polać sosem pomidorowym. Przykryć folią aluminiową i piec przez 25 minut. Przed podaniem posypać serem. Podawać z zielona sałatą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !