Sposób przygotowania

Brokuł i kalafior podzielić na części, opłukać i wrzucić do gotującej się osolonej wody. Gotować przez około 10 minut. Odcedzić, ostudzić i pokroić. Wędlinę i por pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Zielone ogórki opłukać i pokroić w kostkę w skórce. Posolić i odstawić na 15 minut, następnie odcisnąć z soku. Do miski przełożyć brokuł, kalafior, wędlinę, por, łuskany słonecznik, czosnek i zielone ogórki. Następnie dodać majonez, musztardę, majeranek, tymianek, słodką paprykę w proszku, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 30 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !