Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia w parmezanowej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

•2 filety tilapii lub innej ryby o białym mięsie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia w parmezanowej panierce

Składniki:

•2 filety tilapii lub innej ryby o białym mięsie
•sól morska
•mąka do obtoczenia
•1 jajko, roztrzepane
•1/4 szklanki tartego parmezanu
•1/4 szklanki bułki tartej
•sok z cytryny
•olej
Przygotowanie:

Rybę skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i mąką. Zanurz w roztrzepanym jajku, a następnie w mieszance parmezanu i bułki tartej. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju. Podawaj z makaronem ze szpinakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 28.10.2011 16:51
o jej
sloneczko1 04.05.2011 22:33
bardzo dobre
ania86 08.05.2010 22:45
polecam ten przepis
leszek1974 06.05.2010 22:34
dzis robilem smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak