Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser waniliowo-różany z kaszki Bebilon:

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 opakowanie ( 32g ) kaszki Bebilon mleczno-pszennej ( Nutricia ),100 mll gorącej przegotowanej wody
aromat waniliowy kilka kropli
konfitura z płatków róży 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser waniliowo-różany z kaszki Bebilon:

Kaszki Bebilon to propozycja nie tylko dla milusińskich.
Kaszkę zalać gorącą wodą , wymieszać - doprawić do smaku wanilią . Przełożyć do pucharku, miseczki, czarki. Po wierzchu posypać cukrem ,,Karmel i wanilia \" ( z Młynka- doskonale się sprawdza tworząc da deserze smakowita skorupkę ). Na środku położyć łyżeczkę konfitury z płatków róży ( ładnie by wyglądał gdyby każda porcje przyozdobić płatkami świeżej róży- ale nie miałam ).
Podawać na ciepło lub zimno- jak kto lubi .
Przyzwyczaiłam się do tych kaszek jak wnuki były małe i trzeba je było mieć w zapasie bo nigdy nie było wiadomo kiedy się przydadzą . Potem wnuki podrosły i kaszki zaczęły się przydawać na deser. Bardzo mi się podobają te mini porcje kaszki - akurat na jedną porcję deseru- nic nie potrzeba przy nich robić - za każdym razem mogą smakować inaczej zależnie od dodatków .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 25.12.2011 10:03
mniam
etka 09.12.2010 09:07
cudne! :)
Małgorzata113 29.09.2010 12:43
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak