Sposób przygotowania

Ogórki obrać ze skórki, umyć i pokroić w plasterki. Kolorową paprykę i cebulę oczyścić, a następnie pokroić w kostkę. Wszystko razem przełożyć do miski, posolić, wymieszać i zostawić na około 3 godziny. Powstałą wodę odlać i dodać cukier, olej, ocet i wymieszać. Koperek i natkę pietruszki drobno posiekać. Czosnek zmiażdżyć. Do sałatki dodać jeszcze koperek, natkę pietruszki, czosnek i pieprz.
Sałatkę dokładnie wymieszać i z zalewą przełożyć do czystych i suchych słoików. Dno dużego garnka wyłożyć papierem, włożyć słoiki i zalać zimną wodą do ¾ wysokości słoików. Powoli podgrzewać, aż pojawią się bąbelki powietrza, a zakrętki słoików będą ciepłe.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !