Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
mięso mielone 50 dag
ziemniaki 1 kg
cebula biała 5 szt
olej 1 łyżka
kajzerka 2 szt
pieprz, sól do smaku
jaja 3 szt
kasza gryczana 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kaszą

Z kapusty wykrój głąb, obgotuj ją, usuń zewnętrzne liście. Ziemniaki zetrzyj. Cebulę usmaż na oleju. Kaszę spaż i zmiel. Mięso wymieszaj z jajkami i przyprawami, kaszą i namoczonymi, odciśniętymi kajzerkami. Farsz włóż do kapusty, przełóż do garnka, zalej wrzątkiem i wolno duś.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak